Sportmassage

Verbetering en onderhouden van de conditie

van de spieren voor sporters en niet-sporters

Sportmassage is een stevige massage met als doel de doorbloeding van de spieren te verbeteren, hierdoor worden vocht en afvalstoffen afgevoerd.

Door toepassing van verschillende technieken is de massage met verschillende doeleinden in te zetten.

 

Vóór het sporten is de massage bedoeld om de spieren goed op te warmen waardoor er een betere prestatie neergezet kan worden.

 

Na het sporten zal door de afvoer van vocht en afvalstoffen de spierpijn verminderen, zal er een verlichtend gevoel ontstaan en een snel herstel optreden.

 

Voor niet-sporters is deze massage zeer geschikt om bv nek/schouder en rugklachten te verminderen maar ook bijvoorbeeld bij een beginnende tenniselleboog.

Stijve spieren worden soepeler en “knopen” worden behandeld.

 

Bij blessures zal er gekeken worden naar de oorzaak en aan de hand daarvan een specifieke massage gecombineerd worden met oefeningen en adviezen.

 

Tevens kunnen de Deep Tissue Massage technieken worden ingezet om vastzittende spieren los te maken. Deze techniek gaat zoals de naam al doet vermoeden diep in de spieren. Triggerpoints worden losgemaakt en afvalstoffen afgevoerd. Zonodig eindigt de behandeling met grastontechniek of cupping  (verklevingen in bindweefsel losmaken).

 

Uiteindelijk zal een regelmatige sportmassage helpen om klachten te voorkomen, reduceren of weg te nemen. Door de massage voorkom je namelijk vermoeidheid en/of overbelasting van de spieren.

Hoe gaan we te werk

1. Intake

Noteren van persoonlijke gegevens, doel van de behandeling, beschrijving van de klachten en evt eerdere fysieke problemen.

2. Onderzoek

We doen een lichamelijk onderzoek waaronder houding en bewegingstesten.

3. Behandelplan

We bespreken welke behandeling toegepast zal worden.

Een sportmassage behandeling

kan o.a. bestaan uit:

Massage ter behandeling van “knopen”, gespannen/verkorte spieren

Houdingscorrectie

Oefeningen meegeven

Tapen ter ondersteuning van spieren en gewrichten

Adviezen voor een goede opbouw in de sport na een blessure

Eventueel doorverwijzen naar fysiotherapeut of huisarts

Sportmassage
30, 45 en 60 min